sunnuntai 28. joulukuuta 2014

OmpsuPompsu heräilee

Pitkään, todella pitkään vaivannut käsityöblokki tuntuu päättyneen. Ompelut ovat olleet nyt jostain kumman syystä koirapainotteisia. Liekö syynä nuo omat pilkut :) Rio 1v ja Ninni 4,5kk.


Ninnille syntyi eurokankaan neuleesta ja kierrätyskeskuksen fleecetakista mantteli viileille keleille. Kaulus on tavisresoria. Pikkusen jäi matalaksi, mutta sitä fiksattakoon seuraavaan versioon. Tämän tein marraskuun puolella ja on jo pieni. Hurja kasvuvauhti tytöllä. 


Seuraavaksi kaverin dalmikselle mantteli ohuehkosta ulkoilukankaasta (kirpparilta) ja sisäpuolella tuplafleece ek:n palalaarista. Heijastinnauhat kierrätettynä heijastinliivistä. Selänpituus tässä noin 60cm.


Tämäkin syntyi nettitutun pikku dallutytölle. Kankaat ek:n soft shell pakalta ja fleece palalaarista. Heijastinnauhat metritavaraa tarrapintaisena, niin paljon näppärämpi ommella kuin tarrattomat :) Tämän selänpituus 55cm. Ninnille on jo hankittuna matskut omaan vastaavaan. 


Selkäpuolella pp-remmistä lista lenksuilla jotta vatsakappale pysyy hyvin paikoillaan eikä liusu eestaas selkää pitkin. Kauluksessa kuminauhakiristys.


Jo ennen joulua sain serkkutyttöseltä toiveen kettupiposta. Ohje täältä. Langat valittiin yhdessä Lankatalo Tapion kaupasta Grundl Alaskaa värit 01 ja 13. Todella helppo ja nopea tehdä. Aloitin aattona aamupäivällä ja valmista tuli iltapäivällä. Tosin samaan syssyyn sain niskan umpijumiin kun en ole aikoihin neulonut.

OmpsuPompsun herääminen on saanut miettimään ompelupöydän palauttamista takaisin varastosta jossa se tönöttää osina. Mutta mihin sen kasaisi? Vanhalla paikalla on pilkkuruisten peti. Tosin se ei ole kuin neidin käytössä, isompi tunkee mamman jalkoihin nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti