perjantai 13. helmikuuta 2015

SkiDo

Pohdin jokin aika sitten facebookissa omaa nimimerkkiä mitä voisi käyttää omissa ompeluksissa. Aikaisemminhan mulla oli "100% äo" eli sataprosenttisesti äidin ompelema, mutta se ei oikein tuntunut omalta ja toisaalta hassua laittaa semmoinen lahjaksi menevään vaatteeseen tms. Ehdotuksista kehkeytyi SkiDo jonka alku tulee nimestäni ja loppu on selkeä Do, mikä kuvastaa taas sitten kaikenlaista tekemistä eikä pelkästään ompelua. Vielä pitäisi napsutella nimilapputilaus eteenpäin :)

Inskataskuja työkaverin tytölle.

Olo on ollut aika kurja viime aikoina. Olen ollut sairaslomalla kipuilevien jalkojen takia, välissä ehdin olla neljä päivää töissä. Eikä nekään kivuttomasti menneet. Sairauslomalla olen sitten ommellut. Pää ei kestä pelkkää makoilua. 

Pikku Piltistä tilasin Sweet Candy jerseytä kaksi metriä ja kaikki tuo tuli käytettyä paria pientä suikaletta lukuunottamatta. Itselle tein vanhan SK:n (8/09?) mukaan mekkotunikan kokoa 42. Oikein mukava työvaate suurine taskuineen jonne saa puhelimen ja avaimet mukaan. Miehen mielestä tämä on säkki. Olkoot sitten namusäkki.


Mies sai itselleen omat namuset boksereiden muodossa. Kaavat piirtelin vanhoista boksereista. Vyötärökumppari oli onnenkantamoinen ja löytö paikallisen Kontin diy-laareista. Eurolla pari metriä.


Serkun tytölle 110cm tunika hyödyntäen uusvanhaa mustaa t-paitaa mitä kukaan ei ole koskaan käyttänyt. Kaava uusimmasta ottobresta 1/15.


Yksi sairauslomapäivistä meni tytön salibandypeleissä ja nappasin sinne mukaan puikot ja lankojen jämiä, seiskaveikkaa ja nallea. Kantapää on mun painajainen ja sen tein katsomossa tihrustaen kännykästä ohjetta :D hyvä siitä tuli, toinen vielä tekemättä.


PaaPiilta tilatusta keinuvasta Siiristä syntyi myös mekkotunika. Tähän tein yläosan onion 2035:stä ja alaosan tuolla aiemmalla SK:n kaavalla. Tykkään tästäkin.

Facekirpparilta ostettu taikametsä muotoutui laatikkopaidaksi muutaman kaavan yhdistelmänä. Pikkusen tuli turhan piukee ja tuo takahelman pyöristys meni ns. ketuiksi. Taidan sen suoristaa vielä.


Tytölle tein alushousuja muokaten MakeBran hipsterikaavaa. Ihan mahtava tilkkujen käyttökohde :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti